Сезоний шедевр : “Яблучна хмаринка”. Десерт, від якого усі в захваті

Інгредієнти:

Форма 23Х28 см.

Бісквіт: 5 яєць,

1 скл. цукру,

0,5 скл. борошна,

0,5 скл. крохмалю,

2 ч. ложки розпушувача.

Збити білки з цукром до стійкості, ввести по одному жовтки. Додати борошно і крохмаль, акуратно перемішати ложкою. Спекти у розігрітій до 180 ОС духовці 25-30 хв. Охолодити, просочити сиропом (вода+цукор+лимонний сік).

Яблучний шар:

3 п. лимонного желе,

5-6 яблук,

3 скл. води.

Желе розчинити у гарячій воді, одразу вкинути натерті яблука, перемішати. Коли почне застигати, вилити на охолоджений бісквіт, розрівняти, поставити у холодильник.

Крем:

0,5 л молока,

0,5 скл. цукру,

1 п. ванілі,

2 ст. ложки крохмалю,

1 ст. ложка борошна,

200 г масла.

Частину молока відлити, змішати з крохмалем і борошном. Решту молока з цукром довести до кипіння, тонкою цівкою влити борошняну масу, проварити, помішуючи, до загустіння, повністю охолодити. Збити м’яке масло добіла, по ложці додавати заварний крем.

Посипка:

100 г кокосової стружки,

3 ст. ложки цукру,

100 г масла.

Усе зарум’янити на сковороді до золотистого кольору. Охолодити, викласти на крем. Поставити на ніч у холодильник.

Смачного!