Інгредієнти:
Форма 23Х28 см.
Бісквіт: 5 яєць,
1 скл. цукру,
0,5 скл. борошна,
0,5 скл. крохмалю,
2 ч. ложки розпушувача.
Збити білки з цукром до стійкості, ввести по одному жовтки. Додати борошно і крохмаль, акуратно перемішати ложкою. Спекти у розігрітій до 180 ОС духовці 25-30 хв. Охолодити, просочити сиропом (вода+цукор+лимонний сік).
Яблучний шар:
3 п. лимонного желе,
5-6 яблук,
3 скл. води.
Желе розчинити у гарячій воді, одразу вкинути натерті яблука, перемішати. Коли почне застигати, вилити на охолоджений бісквіт, розрівняти, поставити у холодильник.
Крем:
0,5 л молока,
0,5 скл. цукру,
1 п. ванілі,
2 ст. ложки крохмалю,
1 ст. ложка борошна,
200 г масла.
Частину молока відлити, змішати з крохмалем і борошном. Решту молока з цукром довести до кипіння, тонкою цівкою влити борошняну масу, проварити, помішуючи, до загустіння, повністю охолодити. Збити м’яке масло добіла, по ложці додавати заварний крем.
Посипка:
100 г кокосової стружки,
3 ст. ложки цукру,
100 г масла.
Усе зарум’янити на сковороді до золотистого кольору. Охолодити, викласти на крем. Поставити на ніч у холодильник.
Смачного!