Кращий рецепт дріжджового тіста для будь якої випічки в духовці

Завжди виходить дуже смачне, ніжне, легке, повітряне дріжджове тісто для випічки в духовці.

Інгредієнти:

  • молоко – 0,5 л
  • борошно – 1 кг
  • цукор – 250 г
  • дріжджі – 50 г
  • масло / маргарин – 100 г

Приготування:

Беремо 0,5 л молока. Розтоплюємо 100 г масла або маргарину. Додаємо масло в молоко.

Кладемо 50 г дріжджів. Додаємо 250 г цукру і дрібку солі.

Перемішуємо все ложкою до повного розчинення.

Беремо 1 кг борошна і просіюємо його в нашу суміш маленькими порціями.

Добре розмішуємо кожну порцію ложкою. Після того, як ми розмішали 1 кг борошна у нас вийшло ось таке тісто.

Змащуємо каструлю соняшниковою олією і кладемо туди тісто. Накриваємо плівкою і забуваємо приблизно на 40 – 60 хвилин.

Як тільки тісто сильно піднялося, дістаємо і обминаємо його. Знову кладемо тісто в каструлю і накриваємо плівкою.

Чекаємо підняття тіста 2-й раз, викладаємо його на стіл посипаємо борошном і місимо на столі приблизно 5-10 хвилин.

Прямо на столі накриваємо плівкою і даємо хвилин 15-20 «відпочити». Тісто готове. Смачного!