Інгредієнти:
Помідори – 1,5 кг.
Морква – 2 шт.
Часник – 1 головка.
Гострий перець Чилі – за смаком.
Петрушка – великий пучок.
Цукор – 40 гр.
Сіль – 1 ст. ложка.
Оцет 9% – 70 мл.
Соняшникова олія – 80 мл.
Вихід: 3 банки об’ємом 500 мл.
Приготування:
1. Дві великі моркви. натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Натерту моркву перекладаємо в ємність де будемо маринувати овочі.
2. Великий пучок петрушки дрібно нарізаємо і відправляємо до моркви.
3. Часник подрібнити будь-яким зручним для вас методом.
4. Гострий перець. чилі необхідно дрібно нарізати, кількість регулюйте на ваш смак.
5. До овочів відправляємо 1 ст. ложку солі, 40 гр. цукру, 70 мл. оцту 9% і 80 мл. олії. Все ретельно перемішуємо.
6. Помідори розрізаємо на 4 частини, відправляємо до моркви, добре перемішуємо і залишаємо маринувати 1 годину.
7. Через зазначений час помідори. по-корейськи розкладаємо по чистим баночках і рівномірно розливаємо розсіл.
8. На дно глибокої каструлі кладемо рушник і на нього встановлюємо баночки накриті кришками. У каструлю наливаємо теплу воду до плечиків банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 15 хвилин.
Така закуска відмінно зберігається при кімнатній температурі. Заготівля з помідорів. по-корейськи має чудовий аромат, апетитний вигляд, своєрідний кисло-солодкий смак з гостринкою. Таку закуску точно варто приготувати!
Смачного!!!