Баклажани в аджиці
Беремо 3 кг баклажан і ріжемо їх кружальцями по 1,5 – 2 см.
3 кг помідор,
1 склянка часнику,
1кг солодкого перцю – перекрутить на мясорубці і покласти перекручені овочі до кастулі.
Добавить в овочеву масу : 3 столові ложки солі з вершечком,
5 столових ложок цукру, можна й більше, на смак кожного.
Ще додати 1 склянку олії і довести овочеву масу до кипіння.
Як овочева маса закипить, закласти туди кружальця баклажан і проварить на помірному вогні 20 хвилин.
Влить оцет 100-150 мг і варить ще 5-7 хвилин.
Закласти баклажани в прстерилізовані баночки і закрутить.
Вихід-15 баночок по 0,5 л.