Смачні мариновані шампіньйони як в магазині

Замаринувати печериці вдома можна за лічені хвилини. Для цього знадобляться гриби і прості спеції, які можна відшукати на будь-якій кухні. Процес займає близько півгодини, правда, доведеться почекати кілька днів перед першою дегустацією. Мариновані печериці в домашніх умовах можна використовувати в якості закуски, готувати з них овочеві та м’ясні салати, додавати до святкових рулетів та гарнірів.

Маринад:

1 л води

2 ст л цукру

3 ч л солі

40 мл оцту

Даного маринаду вистачає на 3 кг шампіньйонів, на 6 баночок 0,5 л.

Приготування:

Шампіньйони гарно вимити у холодній воді. Проварити від моменту закипання 15 хв.

В баночки на дно покласти духмяний перець, чорний перець горошком, лавровий лист, можна зерна гірчиці. Розкласти шампіньйони по баночках. Залити маринадом.

Стерелізувати 25 хв.