Замаринувати печериці вдома можна за лічені хвилини. Для цього знадобляться гриби і прості спеції, які можна відшукати на будь-якій кухні. Процес займає близько півгодини, правда, доведеться почекати кілька днів перед першою дегустацією. Мариновані печериці в домашніх умовах можна використовувати в якості закуски, готувати з них овочеві та м’ясні салати, додавати до святкових рулетів та гарнірів.
Маринад:
1 л води
2 ст л цукру
3 ч л солі
Даного маринаду вистачає на 3 кг шампіньйонів, на 6 баночок 0,5 л.
Приготування:
Шампіньйони гарно вимити у холодній воді. Проварити від моменту закипання 15 хв.
В баночки на дно покласти духмяний перець, чорний перець горошком, лавровий лист, можна зерна гірчиці. Розкласти шампіньйони по баночках. Залити маринадом.
Стерелізувати 25 хв.