Цей рецепт мають знати всі господині. Для вас він стане справжньою знахідкою

ЗАВАРНЕ ТІСТО ДЛЯ ВАРЕНИКІВ

Цей рецепт мають знати всі господині. Для вас він стане справжньою знахідкою, адже його готувати дуже легко, а смак не зрівняється ні з чим. З цього тіста можна готувати не лише вареники, а хінкалі, манти і листкові пиріжки.

СКЛАДОВІ:

3 ст. борошна

1,5 ст. окропу

1 яйце

3 ст. л. соняшникової олії

0,5 ч. л. солі

ПРИГОТУВАННЯ:

Просійте борошно разом з сіллю, а зверху в гірці зробіть ямку й влийте туди соняшникову олію.

Воду потрібно закип’ятити, додати в борошно та замістити однорідне тісто. Потім залишити його остигати до 10 хвилин.

Яйце потрібно збити в іншу посудину, щоб білок та жовток стали однорідними. Потім цю яєчну масу додати в тісто й почати його замішувати. Спершу яйце буде ковзати по тісту, але через хвилину ви отримаєте вже готове заварне тісто.

Отримане тісто знову настоюємо пів години під рушником. Саме в цей час можна розпочинати готувати начинку.

Заварне тісто є дуже ніжним, м’яким, з нього легко сформувати будь-який виріб. Також таке тісто значно важче розварити, а при смаженні вироби з вареного тіста краще тримають форму.

Смачного!

You cannot copy content of this page