Ніжний сирний крем, хрусткі шматочки печива і ароматні часточки апельсина: все разом це неймовірно смачно.
Продукти:
- 40 г желатину;
- 1 великий апельсин;
- 120 мл води;
- 700 г сиру;
- 200 мл сметани;
- 150 г цукру;
- ванілін – за смаком;
- 150 г печива.
Як готувати:
- Желатин викладаємо в склянку, заливаємо дуже гарячою водою (але не киплячою) і перемішуємо до повного розчинення.
- У миску викладаємо сир, додаємо до нього сметану, ванілін і цукровий пісок. Сметану для приготування випічки намагайтеся використовувати густу, з високою жирністю. Збийте все блендером до однорідності.
- При бажанні, ви можете використовувати готову сирну масу, яка продається в магазинах. Тоді в неї додавати нічого не потрібно: ні цукор, ні ванілін.
- Апельсин (можна і більше взяти, ніж за рецептом) очищаємо від шкірки, розрізаємо на невеликі шматочки часточки і виймаємо все насіння, знімаємо всі білі прожилки.
- Остиглий желатин ще раз перемішуємо і вливаємо його в підготовлену сирну масу. Швидко все перемішуємо. У силіконову форму для випічки кексів викладаємо невеликий шар сирної маси, посипаємо шматочками апельсинів.
- Робимо наступний шар сирного крему – і знову апельсини. Заливаємо шар крему і викладаємо на нього печиво, поламане на невеликі шматочки. Знову сир, а на нього – печиво.
- Останнім шаром викладаємо сирним крем, струшуємо форму, щоб маса рівномірно розподілилася. Відправляємо форму з тортом в холодильник, на 2-3 години (а ще краще – на ніч), до повного застигання.
- Форму перевертаємо і викладаємо торт на блюдо сервіровки.
Дуже красивий і смачний десерт не тільки урізноманітнює ваше повсякденне меню, але і стане справжньою окрасою святкового столу.