Консервована морква по-корейськи на зиму – корисна і смачна закуска, яка ідеально підходить для гарячих і м’ясних страв. 

Корейська морква входить до числа найпопулярніших закусок. Вона пряна, ніжна, смачна і при правильному приготуванні — корисна. Її вживають як самостійну страву і додають у багатокомпонентні салати.

Інгредієнти:

1 кг моркви,

1 головка часнику,

1 червоний гострий перець,

0,5 ч. ложки коріандру,

чорний мелений перець за смаком,

3 ст. ложки 9% -го оцту,

1 склянка олії

6 ст. ложок цукру,

4 ст. ложки солі,

0,5 л води.

Приготування:

Моркву помити, почистити і потерти на спеціальній тертці. Подрібни часник, додай до моркви і перемішай.

На дно банок поклади шматочки червоного гострого перцю. Наповни банки морквою з часником і залий окропом на 10-15 хвилин.

Насип в воду сіль, цукор, оцет і олію. Постав маринад на вогонь, доведи до кипіння і провари 1 хвилину.

Злий з банок воду і тут же залий моркву по-корейськи на зиму гарячим маринадом. Додай спеції і перемішай.

Закатай банки, переверни і вкутай ковдрою.

Залиш моркву по-корейськи на зиму до повного охолодження.

Смачного!