Кожна завбачлива господиня не дозволить гостям застати себе зненацька, у неї в запасі завжди стоїть баночка маринованих корнішонів, які порадують усіх гостей без винятку.
Як приготувати маленькі огірочки, щоб вони зберегли свій хруст і приємний смак, дивіться в нашому рецепті.
Інгредієнти на 1 літрову банку:
Огірки дрібні
Вода
2-2,5 ст. л. цукру
3 ст. л. 9% оцту
2 парасольки кропу
1 лавровий лист
По 4 листи чорної смородини та вишні
Шматок листа хрону
Невеликий шматочок перцю чилі
5 горошин запашного перцю
5 горошин чорного перцю
1 зубчик часнику
Дрібка зерен гірчиці
Приготування:
Огірки ретельно помити та залити холодною водою не більше, ніж на 6 годин. Промити огірки ще раз.
На дно стерильної банки покласти: листя смородини та вишні, шматочок листка хрону, лаврушку, перець чорний та запашний, гірчичні зерна, чилі, нарізаний часник та парасольки кропу.
Заповнити банку огірками.
Закип’ятити в чайнику воду і залити огірки киплячою водою в банку на 7 хвилин. Скільки влізе води – стільки влізе, розрахунок солі та оцту не на літр води, а на літрову банку.
Злити воду в каструлю, додати сіль та цукор, довести до кипіння.
Залити киплячим розсолом огірки, додати оцет у банку і закатати.