Приготована за цим рецептом класична солянка – смачний продукт, що підходить в якості закуски до міцних напоїв або як доповнення до других страв.

Капустяна солянка з грибами – смачна закуска на зиму. Її можна готувати у всіляких варіантах: гриби можуть бути як лісовими – білі, підосичники або лисички, так і вирощеними в інших умовах, наприклад, шампіньйони.

Інгредієнти :

– 5 кг капусти

– 1 кг моркви

– 1 кг цибулі

– 2 кг відварених опеньок

– 1,5-2 літри томатного соку

– 1 стакан оцту

– 1 стакан цукру

– 1-1,5 стакани олії

– 3-4 ст.ложки солі

– перчик чорний мелений

– перчик горошок

– лавровий лист

Приготування:

Капусту нашинкувати , моркву тремо на крупній тертці, цибулю ріжемо кубиками або так як ви звикли. Гриби відварюєте два рази,якщо це опеньки. Якщо у вас інші гриби, то робіть все як потрібно. Поміщуємо всі овочі у велику ємність + гриби + цукор+ олія+ томатний сік та всі спеції і варимо від 30 хв до 1,5 години ( залежить все від сорту капусти ). За 10 хв до кінця варки додаєте оцет.

Вихід 15 банок по 0.5 л.

Смачного!