Аджика, приготована за цим рецептом не дуже гостра, а яблука надають їй унікальний приємний смак.

Аджика з помідорів має різні варіації приготування. Готувати її не складно, зберігається вона добре і довго. Кожен рецепт аджики має свої особливості і є оригінальний.

Дуже давно роблю аджику по цьому рецепту, смачна і ароматна виходить.

Інгредієнти:

5кг помідорів

5морквин

5цибулин

5яблук

5перчин солодкого

5 перчин гіркого

2столові ложки солі

4 столові ложки цукру

100 грам часнику

1 стакан олії

Приготування:

Помийте помідори, виріжте з них плодоніжки. Яблука очистіть від шкірки і видаліть серцевину. Помийте і почистіть моркву. Солодкий і гіркий перець відокремте від насіння. Потім всі овочі пропустіть через м’ясорубку.

Отриману масу перекладіть в каструлю, додайте олію, ретельно перемішайте дерев’яною ложкою і поставте на вогонь. Аджику варіть протягом 3 годин, не забуваючи про постійне помішування. За 15 хвилин до закінчення варіння додайте оцет, цукор, сіль, і часник (попередньо подрібнений). Ще раз перемішайте, проваріть і розкладіть в гарячі простерилізовані банки, закатайте..
Переверніть банки з гарячою аджикою догори дном ,закутайте в ковдру, і залиште до повного охолодження.