За цим рецептом можна приготувати пиріг із традиційним для української кулінарії смаком. Досить вважати, що випічка з дріжджового тіста — це занадто складно. За цим рецептом яблучний рулет вийде навіть у кулінара-початківця.
Інгредієнти:
- Яблука – 5-6 шт
- Згущене молоко – 1 банка (380 гр)
- Яйця – 2 шт
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Сода – 1/2 ч.л. (погасити)
- Борошно – 150 гр
Приготування:
Яблука 5-6 шт очистимо від шкірки і натремо на тертці. Беремо стандартний лист від духовки у мене розмір 30 см на 40 см кладемо яблука і розподіляємо. Ставимо в духовку на хвилин 5-6 в розігріту духовку. За цей час приготуємо тісто.
У миску кладемо згущене молоко, у мене згущене молоко домашнього приготування.
Розбиваємо 2 яйця, додаємо трохи солі, перемішуємо вінчиком. Тепер додаємо борошно 150 грам і перемішуємо. Додаємо 1/2 ч.л. соди, погасимо її соком лимона.
Перемішуємо. Минуло 7 хвилин дістаємо яблука з духовки і поливаємо яблука тістом. Рівномірно розподіляємо.
Ставимо назад в духовку і випікаємо при 180 градусах 15 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.
Прибираємо папір для випічки і відразу звертаємо рулет, даємо йому охолонути. Тепер остиглий рулет розрізаємо і подаємо до чаю. Просто і смачно.