Ікра з буряка готується просто з мінімумом інгредієнтів, подається холодною або теплою з овочами, бринзою, оливками. Може бути частиною овочевого гарніру.
Інгредієнти:
- буряк, 500 г;
- цибуля, 2 шт;
- болгарський перець, 1 шт.;
- помідори, 300 г;
- олія, 3 ст.л;
- сіль, 1 ч.л;
- перець;
- часник, 3 зуб.;
- лавровий лист, 1 шт;
- зелень.
<
Приготування:
Буряк чистимо і тремо на великій тертці.
Цибулю ріжте за смаком, півкільцями або четвертинками.
Обсмажуємо цибулю на олії до напівм’якості.
Солодкий перець ріжемо соломкою і додаємо до цибулі. Перемішуємо і смажимо до м’якості.
Додаємо до овочів, перемішуємо та тушкуємо.
Помідори вибирайте соковиті та м’ясисті, натираємо на тертці та прибираємо шкірку, вона непотрібна.
Виливаємо томатне пюре в овочі, перемішуємо та тушимо під кришкою близько 15 хвилин, перемішуючи.
Додаємо сіль, тушимо 5 хвилин без кришки до випаровування рідини.
Додаємо лавровий лист і тертий часник за смаком, перець та за смаком дрібно рубану зелень, перемішуємо та знімаємо з плити.
Охолоджуємо, перекладаємо в банку та зберігаємо в холодильнику.
Якщо ви додасте трохи оцту і розкладете ікру в стерилізовані баночки, закриєте кришками, тоді ця заготівля роками зберігатиметься у підвалі або в коморі.