Варіантів приготування пирога на кефірі може бути багато, але один з найпопулярніших – і, справедливості заради зауважимо, смачних – це пиріг з вишнею на кефірі. Трохи кисле ніжна ягода ідеально поєднується з кефірної основою. Розглянемо один з можливих варіантів приготування такого рецепта.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 300 г
- Кефір – 200 мл
- Яйце – 3 шт.
- Соняшникова олія – 120 г
- Розпушувач – 10 г
- Цукор – 150 г
- Ягоди – 170 г
Приготування:
Розбийте яйця в миску та додайте цукор. На високих обертах міксера збийте яйця до білого.
<
Після цього в яєчну суміш влийте кефір та олію. Знову все добре перемішайте.
Потім в окремий посуд просійте борошно та всипте розпушувач. Додайте цю суміш у тісто порційно, а потім знову все перемішуйте до однорідності. У вас має вийти тісто, яке нагадує за консистенцією рідку сметану.
Тепер візьміть форму, в якій випікатиметься пиріг. Застеліть пергаментом і змастіть дно маслом. Вилийте тісто у форму і рівномірно розподіліть.
Зверху тіста викладіть ягоди. Я люблю використовувати консервовану вишню без кісточки. Але замість неї можна взяти смородину, черешню, персики або сливи.
Відправте пиріг у розігріту до 180 г духовку та випікайте 30–50 хвилин. Точний час залежить від потужності духовки. Готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою. Готовий пиріг присипте цукровою пудрою. Смачного!