“Наполеон” на пиві – це щось неймовірне. Найпростіший і найсмачніший рецепт

Для всіх солодкоїжок ще одна варіація улюбленого всіма тортика. За цим швидким рецептом «Наполеон» зуміє спекти кожна господиня!

Інгредієнти:

ТІСТО
Масло вершкове 250 г (можна замінити маргарином)
Сіль 1 ч. л.
Борошно пшеничне 3 скл.
Пиво 3,0% 250 г (світле)
КРЕМ
Молоко 1 л
Яйце куряче 6 шт.
Цукор 1 скл.
Борошно пшеничне 4 ст. л.
Ванільний цукор 20 г.
Лимонний сік за смаком

Торт «Наполеон», напевно, один з найулюбленіших тортів. Попри те, що його рецепт багато господинь вважають занадто трудомістким, все одно «Наполеон» частіше іншої випічки прикрашає святкові столи.

Відомо, що основою для торта «Наполеон» є листкове тісто, а ось приготувати його можна по-різному. Один з варіантів — листкове тісто на пиві. Таке тісто легко приготувати, а, крім того, воно виходить повітряним, легким, смачним і буде добре розшаровуватися.

Приготування:

Тісто:

  1. Натріть на тертці маргарин (або масло) та змішайте з просіяним борошном і сіллю.
  2. Руками перетворіть суміш в дрібну крихту та влийте пиво. Замісіть тісто. 
  3. Отримане тісто розділіть на 9 частин та помістіть в холодильник.

Крем:

  1. Змішайте всі інгредієнти та варіть, поки не утвориться суміш заварного крему.
  2. Збийте 400 г вершкового масла та додайте до цього крему.
  3. Тепер знімаємо з плити та залишаємо, щоб маса охолонула. Не забувайте помішувати, оскільки на поверхні може утворюватися плівка, яка заважає остигати. 

Підготуйте  деко, качалку, кришку від великої сковороди або тарілку і два листи пергаменту. Включіть духовку на 200 С.

Насипте трішки борона на пергамент та викладіть одну частину тіста. Знову присипте борошном. Прикладаємо до коржа кришку й обрізаємо краї, щоб вийшла кругла форма. Проткніть корж виделкою 20 разів. Разом з папером переносимо корж на деко й випікаємо близько 5 хвилин. Повторюємо ці ж дії з кожним наступним коржем. 

Коли всі коржі будуть готові, можете перемащувати їх кремом. Після цього поставте в холодильник на дві години.

Смачного!

You cannot copy content of this page