Солодкий перець на прилавках магазинів зустрічається цілий рік, проте це овоч вираженої сезонності, і купувати його бажано з середини літа до кінця осені.
Інгредієнти:
1кг солодкого товстокорого різнокольорового перцю
0,5-1кг щільних помідорів (найкраще сливок)
0,5кг твердих (зелених) яблук
3-4 зубчики часнику
Маринад
0.5л води
80-100мл оцту 9%
3-4ст.л.олії
1ст.л.солі з гіркою
3-4ст.л.цукру
3-4 лавр.листочка
8-10 горошин черного перцю
Приготування:
Нарізати перець і яблука скибочками без насіння, помідори четвертинками, часник тонкими слайсами.
Зварити маринад, помістити в нього овочі, довести до кипіння, варити 5 хвилин з моменту закипання..
Розкласти в стерилізовані баночки, закрутити, перевернути до охолодження.