Виявляється, домашні шпроти із салаки чи кільки на смак нічим не відрізняються від магазинних баночок найвищої якості. Хоча сьогодні навіть «найвища якість» цих рибних консервів досить сумнівна. То ж не витрачайте гроші на підозрілий товар, а приготуйте смачні домашні шпроти самостійно. Це дуже просто! І зараз я розкажу, як.
Інгредієнти:
Беремо салаку,в мене 1кг
Очистити рибу,та вимити гарно.
Варимо маринад :
1,5 стакана води
1 ст.л.солі
10 штучки чорносливу
2 ст.л.чаю чорного без аромату
Листя лаврове
Чорний перець
0.5ч.л куркуми
Варимо,та вистудити.
Рибу залити 1 стаканом олїї(я даю менше олії,стакан заварки,олії десь 3ст.л)
Маринад перецідити та залити рибу,я ще положила чорносливу.
Ставимо в духовку на малий вогонь, щоб томилися шпроти, на 2 год, в мене 3 год були.Остудити.
Ще як тушу додаю зверху чорнослив,якщо є лушпиння цибулі для кольору