Домашня томатна паста. Секретний рецепт, який передається у моїй родині від газдині до газдині.
Інгредієнти:
Томати – 6,5 кг;
Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
Часник – 3 зубки;
Сіль кухонна – 1,5 столові ложки;
Цукор – 2 столові ложки;
Оцет столовий – 1 чайна ложка.
Як зробити:
Помідори слід ошпарити гарячою водою та зняти шкірку. Після цього очищені овочі подрібнити.
Для приготування томатної пасти обирайте велику каструлю з товстим дном. Покладіть в неї подрібнені томати та помістіть на маленький вогонь. Доведіть овочі до кипіння.
За цей час ріпчасту цибулю та часник слід очистити від лушпиння та помістити в чашу блендера.
Подрібнити, щоб утворилася паста, а потім цю суміш додати до помідорів в каструлі. Продовжувати варити під кришкою на маленькому вогні, при цьому періодично помішувати. Зняти з вогню тоді, коли суміш стане густою.
Залишаємо остигати, а потім перетираємо масу через сито.
Помістіть суміш знову у каструлю, додайте спеції та поставте на вогонь. Паста повинна закипіти на маленькому вогні.
Перед тим, як зняти з вогню, додаємо оцет, перемішуємо, а потім все розливаємо по стерильних банках. Закрити герметично кришками.
Банки повинні охолоджуватися при кімнатній температурі.
Смачного!