Інгредієнти:
Гарбуз – 3 кг ( чистої ваги )
Лимон – 1 шт
Лимонна кислота – 10 г
Цукор – 600 г
Приготування:
Гарбуз почистити та порізати на невеликі кубики чи полоски, апельсин та лимон теж ріжемо такими кубиками. Перемішуємо все, додаємо цукор та лимонну кислоту і лишаємо все на 3 години, періодично помішуючи, щоб пустився сік. Далі гарбуз пересипаємо в банки, апельсин та лимон можна теж туди додати, а можна і не кидати. Заливаємо сиропом, який утворився, та ставимо стерилізувати на 30 хв. Якщо хочете, щоб кубики вийшли м’якшими, можна довше це робити. Закриваємо залізними кришками та укутуємо до ранку.