Вони просто ідеальні: при смаженні залишаються пишними і найголовніше у них той самий потрібний сирний смак, через якого їх і люблять.

 Ідеальні сирники, які завжди виходять: покроковий рецепт і всього кілька інгредієнтів. Дотримуйтесь рецепту і у Вас все вийде.

Приготування:

Беремо сир, я вибираю сир м’який, якщо будете брати сир жорсткуватий, то краще його пробити блендером або протерти через сито.

Найголовніша умова ідеальних сирників – це сухий сир. Тому обов’язково сир спочатку віджимаємо, я кладу в марлю і віджимаю на скільки це можливо.

Відміряємо вагу вже віджатого сиру я беру 500 грам. Розбиваємо 1 яйце і додаємо цукор. Багато цукру додавати не рекомендую, так як цукор буде розріджувати сир, якщо любите солодше, то краще потім готові сирники присипати цукровою пудрою. На мій смак ідеальна пропорція цукру це 1 ст.л. на 500 грам сиру.

Перемішуємо. Тепер додаємо 2 ст.л. манної крупи, по вазі у мене це 30 грам. Перемішуємо і залишаємо масу постояти 10-15 хвилин. Щоб манка набухла і ввібрала в себе зайву вологу. Можливо вам буде потрібно ще 1 ст.л. манки. Все залежить від вологості вашого сиру і розміру яйця. Мені сьогодні не було потрібно.

Минуло 15 хвилин, перемішуємо сир і ділимо на частини. З кожної частини робимо колобочки. У мене виходить 10 сирників вагою по 60 грам.

Тепер беремо один колобок, надаємо йому форму сирника руками, і обвалюємо у борошні. Тепер робимо рівними краї. Я беру сервірувальне кільце, в середину кільця кладу сирник і кручу разом з сирником, так краї виходять якраз такі, як і потрібні.

Можна це зробити відповідним келихом або надати бокам форму ножем.

Тепер приступаємо до обсмажування. Беремо сковорідку найкраще брати товстостінну сковорідку, обсмажувати можна на суміші вершкового масла і соняшникової олії. Я зазвичай обсмажую на олії без додавання вершкового масла, так як вершкове масло сильно підгорає і сирники не вдаються такими красивими.

Сковороду розігріваємо і кладемо сирники. Тепер важливо сирники смажити на повільному вогні. У мене 9 режимів я готую на 5 режимі.

За часом займає приблизно по 1,5-2 хвилини з кожного боку. Вони ідеально тримають форму, тому з перевертанням проблем не виникає.Кришкою я додатково не накриваю, вони і так встигають добре прогрітися і приготуватися.

Тепер готові сирники знімаємо зі сковороди і подаємо до столу. Доповнивши сметаною або джемом.

You cannot copy content of this page