Дуже ситний і приємний на смак томатно-квасолевий салат – популярна зимова заготівля.

Квасоля вважається одним з найбільш корисних продуктів – вона містить в достатній кількості крохмаль, масу вітамінів і вуглеводів.

Приготування:

Взяти 2кг квасолі замочити на ніч. Перепустити 7 кг помідорів на сік, 2 кг чищеного солодкого перцю на м’ясорубку. Квасолю посолить 4 ст.л., цукор 300гр.,зварити до майже готовності, злить воду,тоді влить томатний сік,перемелений перець,перемішати. Всипати меленого перцю за смаком,варити 30хв,потім влити стакан олії,можна трохи менше,ще хай кипить 10хв,влить 100гр оцту,хай кипне і в стерилізовані баночки. Можна і в борщ і так їсти.