У підсумку нас виходить різноманітність овочів, які послужать відмінним гарніром до будь-якої страви. Рецепт баклажанів як шашлики.
Рекомендую!
Інгредієнти:
3 кг .баклажанів
0,5 кг цибулі
300 гр.олії для смаження
1 головка часнику подавити
1 п.приправи до шашлику (30-40 грам)
Баклажани почистити обов’язково і порізати на середні шматочки (приблизно один баклажан навпіл і далі на 6-8 шматочків)
Замочити на пів години у солоній воді. Відцідити,віджати і обсмажити на олії до скоринки з обох боків( НЕ обов’язково до готовності,лише щоб боки були зарумянені).
Цибулю ріжемо півкільцями.
У ємкість кладемо смажені баклажани,цибулю,часник і висипаємо приправу . Все обережно перемішуємо і заливаємо маринадом.Накрити тарілкою і обов’язково під прес на 5-6 годин. На верх вийде олія з баклажанів,її потрібно обережно ложкою забрати,бо буде жирне.
Вона вся буде наверху і легко то робиться.(збирати лише олію,без маринаду)
Маринад.
150 мл.води
1,5 ст.л.солі
перець горошком,лавр.
листя
2 ст.л цукру
70 мл.оцту 9%
Все об’єднати і закип’ятити.Охолодити.
Далі забираємо прес і накладаємо щільно у 0,5 л.баночки. Заливаємо тим соком з маринадом,що утворився.
Стерилізуємо баночки з моменту закіпання 10-12хв. Закрити і під ковдру)))
Закуска готова! Дуже смачно!