Виноград містить багато вітамінів, які гарно підвищують імунітет. Приготувавши варення з цих ягід, ваша родина завжди буде здоровою та задоволеною.
Виноградне варення без кісточок.
Інгредієнти:
- Цукор – 1000 грамів;
- Вода питна – 1000 мл.;
- Ягоди винограду – 1000 грамів.
Як зробити:
- Ягоди помийте та обсушіть.
- Розріжте ягоди на дві половинки та приберіть кісточки.
- Покладіть їх разом з 500 грамами цукру у каструлю та залишіть постояти протягом 12 годин.
- Приготуйте сироп. У каструлю додайте 500 грамів цукру та відваріть до повного розчинення на повільному вогні. Почекайте поки суміш охолоне.
- Теплий сироп залийте у ягоди та починайте варити. Коли варення буде готове, ягоди осядуть на дно.
- Залишіть варення охолоджуватись, а потім розкладіть у банки та закрийте кришками.
Смачного!