Уже багато років це варення радує нашу сім’ю. Дуже смачне і ароматне!

Варення зі сливи на зиму можна готувати різними способами: варити плоди цілком, різати їх на шматочки або подрібнювати в пюре блендером, готувати на плиті і запікати в духовці.

Інгредієнти:

  • 4 кг стиглих слив,
  • 300 г ядер волоських горіхів,
  • 1200 г цукру,
  • 2 ч. ложки натертого імбиру,
  • 2 ч ложки кориці,
  • 2 літри води.

Приготування:

1. Сливи для цього варення необхідно вибирати стиглі і не биті. Сливи добре промити в проточній воді і обсушити. Кожну сливу розділити на половинки і видалити кісточку (якщо у вас є спеціальне пристосування для видалення кісточок, то можете скористатися ним).

2. Волоські горіхи подрібнити або залишити половинками (мені більше подобається другий варіант).

3. У глибоку каструлю для варіння варення викласти сливи, додати цукор і воду.

4. Довести до кипіння на повільному вогні до закипання. Після того, як варення закипіло, акуратно зняти пінку. Додати корицю і натертий імбир. Добре перемішати щоб спеції рівномірно розподілилися.

5. Варити протягом 40 хвилин, періодично помішуючи і видаляючи пінку.

6. Після того як пройде 40 хвилин, каструлю з варенням зняти з вогню і дати повністю охолонути.

7. Після того як варення охололо, додати волоські горіхи (бажано прожарені на сковороді).

8. Розлити варення по стерильним банкам і закрити щільними кришками.

Варення готово! Приємного чаювання!