Всі салати, які ми консервуємо на зиму, піддаються термічній обробці. Однак цей рецепт дозволить залишити овочі в свіжому стані.
Інгредієнти:
- Один кг болгарського перчика;
- 2,5 кг капусти;
- Пів кілограма моркви;
- Пів кілограма цибулі ріпчастої;
- Пучок кропу (за бажанням).
Складові маринаду:
- Одна ст. л. олії соняшникової в кожну банку;
- 450 мл 9% -ого оцту;
- 70 г солі;
- 200 г цукру;
- Один літр води.
Приготування:
Шаткуємо тоненько капусту. Перець ріжемо у вигляді соломки.
Морквину тремо за допомогою терки.
Всі овочі складаємо в один глибокий посуд. Всипаємо сіль і помішуючи, злегка приминаючи руками.
Розкладаємо овочеву масу по банках. Добре трамбуємо, наповнюючи ємність по плечики.
Наливаємо в каструлю води, всипаємо сіль, цукор, вливаємо оцет.
Розміщуємо на вогонь і чекаємо, коли закипить.
Киплячий маринад розливаємо по ємкостях. Рідина повинна покрити овочі повністю.
Вливаємо в кожну баночку по одній ст. л. олії.
Закручуємо кришками, вкутуємо і нехай остигають. Зберігаємо салат в прохолодному приміщенні.