З одного невеликого лимона вагою 100 г і 200 г цукру виходить 2 літри відмінного домашнього лимонаду.

Смачних лимонадів повно в магазинах, але самий смачний і корисний – домашній лимонад. Такий лимонад смачніший і корисніший фабричного і крім того він недорогий.

Інгредієнти:

  • Лимон 1 шт. – 100 г
  • Цукор – 200 г
  • Вода мінеральна з газом – 1,5 л
  • Звичайна питна вода – 400 мл

Приготування:

Мінеральну газовану воду для лимонаду потрібно вибирати нейтральну за смаком. Поставити воду в холодильник.

З лимона зрізати жовту частину цедри. Вам знадобиться невеликий гострий ніж. Зрізати цедру потрібно тонко, без білої частини шкірки – вона гірчить. Цедру краще зрізати ножем, а не знімати теркою, тому що потім буде простіше процідити сироп.

Скласти цедру в каструлю, додати цукор і воду, поставити на плиту, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 15 хвилин. Вимкнути сироп і дати йому охолонути.

З лимона вичавити сік і налити через лійку в дволітрову пляшку або банку з кришкою.

Потім додати остиглий і проціджений через сито сироп.

Тепер газовану мінералку і щільно закрити кришкою.

В цей лимонад можна додати трави – свіжу м’яту, мелісу, листя смородини, базилік або тархун (естрагон), заморожені або свіжі ягоди.

Можна приготувати лимонад з апельсинів або лайм, а сироп з кірочок заготовити заздалегідь і прибрати в холодильник. Потім залишиться розвести сироп водою і додати сік апельсина або лимона.

Але навіть без всяких добавок і вишукувань, з 1 лимона і 200 г цукру, виходить відмінний напій!

You cannot copy content of this page