Пропоную Вам досить простий рецепт смачної, дуже соковитої та хрусткої маринованої капусти – салат до улюбленого гарніру. Таку капусту я готую цілий рік.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 0,300 кг.;
- Капуста – 1000 гр.;
- Морква свіжа – 0,200 кг.;
- Часник – 3 зубки;
- Цукор – 1,5 столові ложки;
- Сіль – ½ столової ложки;
- Вода – 100 мл.;
- Олія рафінована – 100 мл.;
- Оцет столовий – 20 мл.
Приготування:
- Нашаткуйте капусту.
- Перекладіть у велику миску, додайте спеції та перемішайте трохи притискаючи її.
- Натріть моркву на тертці з великими отворами.
- Перець наріжте тонкими смужками.
- Часник вичавите.
- Перемішайте всі овочі між собою.
- Додайте оцет та олію, перемішайте.
- Налийте у капусту воду кімнатної температури та притисніть її тарілкою. Зверху поставте банку з водою, щоб капусту придавити.
- Залишіть пару годин постояти при кімнатній температурі.
- Після покладіть її у скляну банку та відправте у холодильну камеру для зберігання.
Смачного!