Скумбрію на зиму в банках з овочами відрізняє насиченість смаку, соковитість, м’якість овочів та цілісність шматочків риби. Скумбрію можна законсервувати вдома. А з овочами ця риба має неймовірний смак.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 6 шт.;
- Морква – 1,5 кг.;
- Помідори – 2 кг.;
- Цибуля – 1 кг.;
- Олія – 250 мл.;
- Оцет (9%) – 8 ч. л.;
- Цукор 180 гр.;
- Сіль – 2 ст. л.;
- Перець;
- Лавровий лист.
Приготування:
- Цибулю порізати, моркву потерти.
- Овочі посолити, поперчити, тушкувати 10 хвилин на олії.
- Помідори нарізати, додати до овочів, продовжувати тушкувати ще 15 хвилин.
- Рибу розділити на філе (шматочок приблизно 5 см), додати до овочів.
- Додати лавровий лист, поперчити, готувати ще 1,5 години.
- Наприкінці готування додати оцет.
- Готовий продукт розкласти по стерилізованих банках, закрутіть.
- Банки вкутати теплим рушником. Залишити до охолодження.
Зберігати в прохолодному темному місці.
Смачного!