Це улюблений салат нашої сім’ї, готую його багато, бо з’їдають швидко! “Баклажани по-грузинськи” – один з найсмачніших рецептів заготовки на зиму!
Інгредієнти:
- 2 кг баклажанів ⠀
- По 0,5 кг помідор, перцю солодкого та моркви ⠀
- 3 головки ріпчастої цибулі (середніх) ⠀
- 1 гострий перчик ⠀
- 5-6 зубчиків часнику ⠀
- 1 ст.ложка солі (але пробуйте) ⠀
- 1 ст.ложка хмелі-сунелі ⠀
- По 1 столові ложки оцту 9% на банку 0,5 л ⠀
- Соняшникова олія для обсмажування
Приготування:
Цибулю порізати кубиками, моркву натерти на тертці, обсмажити злегка, порізані кружальцями баклажани (товщиною близько 1 см) додати до цибулі і моркви, перемішати.
Додати склянку окропу (щоб не пригорало) і протушкувати періодично перемішуючи близько 10 хвилин.
Потім додати перець порізаний смужками і томати (порізати довільно).
Додати сіль і хмелі-сунелі, гострий перець (порізати кружальцями) і часник пропущений через прес.
Перемішати (намагаючись не перетворити в кашу) і тушкувати ще хвилин 20.
Розкласти потім по стерильних банках, додати оцет в кожну банку, закатати, перевернути і прибрати під ковдру до повного охолодження.
Гарних консервацій і смачного приготування! ⠀
Зберігати можна в шафі, але з холодильника смачніше!
Рецепт приблизний – для вашої зручності, я давно роблю на око і в більших кількостях – вчора ось закрили 9,5 літрів. Сподіваюся вистачить.