Повітряний і пишний пиріг з яблуками на кефірі. Перевершив всі очікування

Повітряне і ніжне тісто на кефірі завжди радує своєю унікальністю і ідеальної текстурою. Воно прекрасно підходить для різних начинок, все готується просто і швидко.

Інгредієнти:

кефір, 250 мл;

яйця, 2 шт;

сіль щіпка;

цукор, 150 г;

олія, 100 мл;

борошно, 300 г;

розпушувач, 15 г;

ванілін.

Приготування:

Всі продукти заздалегідь готуємо. Це потрібно, щоб їх температура була однаковою, кімнатною.

Яйця змішуємо з сіллю і починаємо збивати, потім всипаємо цукор і ванілін, збиваємо до пишної і густої маси.

Наливаємо кефір та олію, збиваємо до однорідності на мінімальних обертах або просто перемішуємо вінчиком.

Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в масу і вимішуємо густе тісто.

Форму застилаємо пергаментом і виливаємо тісто.

Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо часточками, красиво викладаємо зверху, трохи вдавлюючи в тісто.

Ще можна обсипати крихтою (цукор, борошно і вершкове масло перетирається руками або за допомогою блендера) або просто цукром і корицею.

Випікаємо від 40 до 50 хвилин при 180 градусах, але готовність перевіряйте шпажкою і дивіться за особливостями своєї духовки.

Пиріг м’який, дуже пишний, структура трохи схожа на кекс. Замість яблук відмінно підходять сливи, груші, абрикоси, будь-які ягоди і сухофрукти.

You cannot copy content of this page