Повітряне і ніжне тісто на кефірі завжди радує своєю унікальністю і ідеальної текстурою. Воно прекрасно підходить для різних начинок, все готується просто і швидко.
Інгредієнти:
кефір, 250 мл;
яйця, 2 шт;
сіль щіпка;
цукор, 150 г;
олія, 100 мл;
борошно, 300 г;
розпушувач, 15 г;
ванілін.
Приготування:
Всі продукти заздалегідь готуємо. Це потрібно, щоб їх температура була однаковою, кімнатною.
Яйця змішуємо з сіллю і починаємо збивати, потім всипаємо цукор і ванілін, збиваємо до пишної і густої маси.
Наливаємо кефір та олію, збиваємо до однорідності на мінімальних обертах або просто перемішуємо вінчиком.
Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в масу і вимішуємо густе тісто.
Форму застилаємо пергаментом і виливаємо тісто.
Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо часточками, красиво викладаємо зверху, трохи вдавлюючи в тісто.
Ще можна обсипати крихтою (цукор, борошно і вершкове масло перетирається руками або за допомогою блендера) або просто цукром і корицею.
Випікаємо від 40 до 50 хвилин при 180 градусах, але готовність перевіряйте шпажкою і дивіться за особливостями своєї духовки.
Пиріг м’який, дуже пишний, структура трохи схожа на кекс. Замість яблук відмінно підходять сливи, груші, абрикоси, будь-які ягоди і сухофрукти.