Картопля — овоч універсальний, його люблять всі, так що страва ідеально підійде до святкового столу і для великої компанії. Так що її можна готувати хоч кожен день, настільки просто і смачно.
Готується картопля по-селянськи в духовці, але важливо правильно вибрати температуру приготування, щоб овоч добре пропікся, не пригорів і не став сухим. Спеції надають пікантності і завершують композицію смаків. Але подавати запечену в духовці картоплю краще з соусом.
Інгредієнти:
Картопля — 400 г
Рослинна олія — 2 ст. л.
Сіль — 1 ч. л.
Часник сушений — 1 ч. л.
Приготування:
- 400 г картоплі, очистити від шкірки і промити.
- Нарізати картоплю скибочками.
- Змішати в мисці 1 ч. ложку солі 1 ч. ложку сухого часнику. Перемішати картопляні скибочки з сіллю, часником і 2 ст. ложками рослинної олії.
- Викласти на деко застелене фольгою.
- Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
- Картопля по-селянськи з часником готова, залишається викласти страву на блюдо і прикрасити зеленню петрушки.
Приємного апетиту!