Маринований гострий перець – ідеальна зимова заготівля. Він підходить до перших страв, гарнірів, шашлику, в якості самостійної закуски до застіль.

Якщо у Вас є багато перцю чилі, то його можна маринованим заготовити на зиму. В мене рецепт на 2 банки по 0,5 літра.

Інгредієнти:

  • 450г – 500г перцю чилі,
  • 1 шт. цибуля,
  • 4 зубця часнику,
  • 4 шт. перець духмяний,
  • 4 шт. гвоздики,
  • 8 шт. перець чорний горошком, лавровий лист.

Приготування:

Перець чистити від зерен не потрібно. Якщо перець маленький, то накладати в банку цілий, а якщо більший, то порізати кружечками на

1,5см – 2см. На дно банки кладемо цибулю порізану на півкільцями, часник, перець горошком, гвоздику, лавровий лист і перець чилі.

Накладаємо в банку щільно і заливаємо маринадом. Стерилізувати 0,5л банку 5-7 хвилин.

Маринад:

  • 200мл води,
  • 200мл оцту,
  • 200г цукру,
  • 1 ст. ложка солі з верхом,
  • перець горошком і лавровий лист. Такий перець смакує до м’яса.

Смачного!