Мариновані баклажани – це чудовий варіант закуски, яка підійде до будь-якого гарніру на кожен день.

Мариновані баклажани – це завжди пікантна, легка і дуже смачна закуска як на святковий стіл, так і в повсякденному житті. Цей рецепт мене вразив тим, що баклажани в ньому маринуються дуже швидко, а страва виходить в міру гострою і дивовижно смачною!

Приготування:

Беремо 5-6 баклажанів середнього розміру, очищуємо і нарізаємо середніми пластинками (не тонкі і не товсті, може, десь 0,7 см, але це на око). Обсмажуємо їх без фанатизму, просто на олії до ніжно-золотавого кольору. Ну, якщо трішки перетримали, теж не біда. Та хай трішки просто пом’якнуть, бо я чогось цього разу перетримала. Вся справа у маринаді.

Маринад:

Вода: 2 скл. (у мене 250 мл)

Оцет, 6% (я брала й 9% іноді, але трішки менше) 100 мл,

Гвоздичка: 4 шт,

Лаврові листочки: 4-5 шт,

Чорний перець горошком: 10 шт,

Коричневий цукор – 3 ст. л. (або 2 ст. л. меду і 1 ст. л. звичайного цукру).

Сіль: 1,5 ст. л.,

Олія: 1 ст. л.,

Закип’ятити все і остудити.

Поки охолоняє маринад, смажимо пластинки баклажанів і чистимо зубочків з 10 часнику (усе залежить від розміру, ми їх нарізаємо тоненькими слайсами).

Коли у нас є підсмажені баклажани та є маринад, складаємо у каструльку шарами: баклажани, вмочені в маринад, слайси часнику, знову баклажани, вмочені в маринад. Коли все виклали, заливаємо маринадом. Зазвичай його багато і він покриває щедро всі баклажани. Ставимо у холодильник, де вони зберігаються, поки не з’їдяться. Через 3-5 днів готові, хоча насправді дехто їх починає тягати вже через добу:).

Смачного! Рецепт перевірений, тож дуже сподіваюся, що сподобається. Буду вдячна за відгуки.

Ще додам, що додавання меду робить смак баклажанів збалансованішим та ніжним, цим вони відрізняються від квашених.

You cannot copy content of this page