Готую кожен рік, приблизно 40-50 однолітрових банок. Насолоджуємося смачними маринованими перцями всю зиму! Рецепт гідний вашої уваги – маринований перець на зиму!
Інгредієнти:
- солодкий перець – 7 кг
- кінза, зелень селери 200 г
- часник – 1 головка
- перець горошком – 10 штук
- лавровий лист
Маринад:
- соняшникова рафінована олія – 0,5 л
- вода – 0,5 л
- оцет 9% – 100 мл
- сіль – 3 ст. л
- цукор – 100 г
Рецепт маринованих перців:
- Перець чистимо від насіння, ріжемо навпіл, можна на 4 частини.
- Зелень подрібніть, часник наріжте пластинками. Для маринаду змішайте всі інгредієнти і доведіть до кипіння.
- Бланшируйте перець в маринаді протягом 5 хвилин.
- Гарячий перець розкладіть по стерилізованим банкам, пересипаючи зеленню і часником, залийте маринадом.
- Наповнені банки стерилізуємо в каструлі.
- На дно каструлі обов’язково покладіть серветку з тканини.
- З моменту закипання води в каструлі стерилізуйте перець 20 хвилин (літрові баночки). Закрийте кришками.
- Укутайте в ковдру, на добу.
Приємного апетиту!