Пропонуємо урізноманітнити консервацію даними пряним ласощами, і для цього ми підготували для вас легкий рецепт.
Ароматне яблучне варення з лимоном і корицею є чудовою альтернативою вже трохи набридлому класичного варіанту. Цитрусові нотки внесуть свіжості в традиційну рецептуру, а неймовірний запах кориці підкреслить його кисло-солодкий смак, дозволивши конфитюру заграти новими фарбами».
Інгредієнти:
- яблука — 1 кг
- цукор — 1 кг
- лимон — 1 шт
- кориця — 1,5 ч. л.
Приготування:
Помийте лимон, натріть цедру на тертку, і вичавіть з нього сік. Приготуйте сироп: нагрійте ½ л води, додайте туди цукор і помішуйте до повного його розчинення. Додайте у воду лимонну цедру і сік. Доведіть сироп до кипіння, зніміть з плити та залиште настоюватися на 10 хвилин.
Очистить яблука від серцевин і наріжте акуратними шматочками.
Відправте проціджений сироп на плиту і знову доведіть до кипіння.
Зніміть сироп з плити та відправте в нього нарізані яблука. Дайте їм настоятися 2-3 години. Відправте варення на плиту, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин, знімаючи піну. Зніміть з плити та залиште його настоюватися ще 3-4 години. Знову доведіть варення до кипіння, додайте корицю і варіть ще 5 хвилин.
Розлийте готове варення по стерилізованих банках і закатайте.