Варення з яблук з лимоном і корицею виходить дуже смачним з тонким ароматом цитрусових. 

Пропонуємо урізноманітнити консервацію даними пряним ласощами, і для цього ми підготували для вас легкий рецепт.

Ароматне яблучне варення з лимоном і корицею є чудовою альтернативою вже трохи набридлому класичного варіанту. Цитрусові нотки внесуть свіжості в традиційну рецептуру, а неймовірний запах кориці підкреслить його кисло-солодкий смак, дозволивши конфитюру заграти новими фарбами».

Інгредієнти:

  • яблука — 1 кг
  • цукор — 1 кг
  • лимон — 1 шт
  • кориця — 1,5 ч. л.

Приготування:

Помийте лимон, натріть цедру на тертку, і вичавіть з нього сік. Приготуйте сироп: нагрійте ½ л води, додайте туди цукор і помішуйте до повного його розчинення. Додайте у воду лимонну цедру і сік. Доведіть сироп до кипіння, зніміть з плити та залиште настоюватися на 10 хвилин.

Очистить яблука від серцевин і наріжте акуратними шматочками.

Відправте проціджений сироп на плиту і знову доведіть до кипіння.

Зніміть сироп з плити та відправте в нього нарізані яблука. Дайте їм настоятися 2-3 години. Відправте варення на плиту, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин, знімаючи піну. Зніміть з плити та залиште його настоюватися ще 3-4 години. Знову доведіть варення до кипіння, додайте корицю і варіть ще 5 хвилин.

Розлийте готове варення по стерилізованих банках і закатайте.