Багато хто не знає, що мочені яблука можна заготовити не тільки в бочках і тому відмовляють собі в цій смакоті. 

Як заготовити смачні мочені яблука в банках. Існує метод, який дозволить зробити це в домашніх умовах. При цьому яблучка вийдуть, як з дитинства!

 Інгредієнти (розраховано на три банки об’ємом 3 літри):

  • Вода – 5 літрів;
  • Цукор – 400 г;
  • Сіль – 100 г;
  • Яблука – скільки увійде;
  • Смородинове листя або можна замінити на малинові, вишневі та інші.

Приготування:

Підійдуть осінні і зимові сорти яблук. Фрукти повинні бути цілими і неушкодженими. Помийте їх.

Чистими яблучками заповніть банки або можете взяти будь-яку іншу тару. Перекладайте фрукти зі смородиновим листям.

Для заливки потрібно закип’ятити воду, охолодити, а після всипати цукор, сіль і розмішувати, поки все не розчиниться.

Залийте яблучка отриманим сиропом. Вони повинні бути повністю покриті рідиною.

Ємності закрийте капроновими кришками і нехай постоять 4-5 доби в домашніх умовах. Потім перенесіть на зберігання в місце, де прохолодно. Тільки перед цим влийте трохи води, щоб фрукти перебували повністю в рідині.

Уже через півтора місяця ви зможете насолоджуватися моченими яблучками!

You cannot copy content of this page