Готується заготівля легко і просто, а зберігається весь рік, до наступного сезону заготовок.
Цей рецепт займе гідне місце серед ваших традиційних, перевірених часом заготовок і стане предметом захоплення гостей за святковим столом.
Інгредієнти:
- Огірки – 1 кг.
- Помідори – 1 кг.
- Сіль – 1 ч. ложка з гіркою.
- Цукор – 2 ч. ложки з гіркою.
- Коріандр – 1/2 ч. ложки.
- Кардамон – 1/2 ч. ложки.
- Чорний мелений перець – 1/3 ч. ложки.
- Часник – 4 зубчики.
- Оцет 9% – 70 мл.
- Соняшникова олія – 100 мл.
ВИХІД: 4 банки об’ємом 500 мл.
Приготування:
1. Помідори я взяла половину червоних, половину жовтих. Кожен вид помідора додасть салату свій неповторний смак. АЛЕ можна використовувати тільки червоні помідори.
2. Огірки нарізати кружками і відправити в глибоку каструлю або таз, де будемо маринувати овочі.
3. У помідорів видаляємо плодоніжки й нарізаємо шматочками, а потім відправляємо до огірків.
4. До овочів відправляємо 4 подрібнених зубчики часнику, 1 ч. ложку солі, 2 ч. ложки цукру, пів. ч. ложки коріандру, пів ч. ложки кардамону, 1/3 ч. ложки чорного перцю, 70 мл. оцту 9% і 100 мл. соняшникової олії.
6. По добре вимитим банкам розкладаємо овочі по-корейськи і рівномірно розливаємо маринад. Зверху накриваємо чистими кришками.
7. На дно глибокої каструлю кладемо рушник, а на нього встановлюємо банки накриті кришками. У каструлю наливаємо теплу воду до плічок банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 10 хвилин. Потім банки виймаємо і щільно закручуємо кришками.
Зберігається така закуска при кімнатній температурі. Відкривши одну баночку взимку, ви спустошите її в лічені хвилини. У нашій родині вона вже стала традиційною і закриваю я її щороку.