Такий десерт можна подарувати на Новий Рік родичам і друзям, розклавши його по маленьким красивим баночкам і зав’язавши бантик. Я переконана, що таке варення стане вашим улюбленим десертом.
Інгредієнти:
- Один кг слив (без кісточок);
- 40 г какао;
- 600 г цукру;
- 8 г ванільного цукру.
Приготування:
Мию сливи, сушу і розрізаю навпіл, витягаю кісточки.
Сливи складаю в каструлю, засипаю цукром і залишаю на 5-6 годин, щоб виділився сік.
Розміщую каструлю зі сливами на вогонь середньої інтенсивності і варю, поки цукор повністю розійдеться.
Всипаю какао і гарненько мішаю.
Тепер всипав ванільний цукор.
Роблю вогонь менше і варю ще півгодини, весь час помішуючи і знімаючи утворену на поверхні піну. Весь час спостерігаючи, щоб варення на підгоріло.
Готове варення відразу розливаю по стерильним баночках і закатую кришками.
Перевертаю догори дном і залишаю на п’ять хвилин, не більше. Зберігаю я варення в коморі, можна і в іншому місці, головне, щоб було темно.
Варення виходить щільним, більш схожим по консистенції на джем. Насичений смак і аромат, які притаманні варенню, сподобаються всім без винятку.