Сьогодні я рекомендую заготовити смачні корисні овочеві консерви, які є одними з улюблених ласощів в моїй родині. Хочу поділитися з вами одним з моїх улюблених рецептів такої заготовки.
Інгредієнти:
- солодкий перець, 1.5 кг;
- томатний сік, 1.3 л;
- гострий перець, 1 шт;
- часник, 1 головка;
- цибуля, 350 г;
- морква, 300 г;
- перець горошок, 10 шт;
- сіль, 1 ст.л;
- цукор, 2.5 ст.л;
- олія соняшникова, 100 мл;
- оцет 9%, 50 мл.
Приготування:
Візьміть соковиті і стиглі помідори і перекрутіть їх на м’ясорубці – у вас повинно вийти близько 1300 мл соку.
Морква тремо на грубій терці, цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
Гострий перчик не очищаємо від насіння і ріжемо шматочками.
Порада: якщо не любите гостре, тоді насіння прибирайте, салат вийде з легким гострим присмаком.
Солодкий перець ріжемо не великими шматками.
Обсмажуємо цибулю на соняшниковій олії і смажимо 2 хвилини, додаємо моркву і перемішуємо, обсмажуємо 4 хвилини.
Додаємо солодкий перець, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні 10 хвилин, щоб овочі добре пустили сік.
Додаємо гострий перець і часник часточками, сіль, цукор, перець горошком. Перемішуємо.
Вливаємо томатний сік і перемішуємо. Варимо 15 хвилин на невеликому вогні.
За 5 хвилин до закінчення варіння, вливаємо оцет, перемішуємо.
Розкладаємо салат по стерилізованим баночках,
Закручуємо кришками, банки перевертаємо і залишаємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.