Смак такого салату ви ніколи не забудете, якщо хоч раз спробуєте.

Яскравий і хрусткий салат на зиму з банальної капусти. Рецепт легкий в приготуванні З капустою просто змішуємо інші овочі і отримуємо красиву зимову закуску.

Інгредієнти:

  • капуста, 1.5 кг;
  • буряк і морква по 300 г;
  • часник, 8 зубчиків;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор, 4 ст.л;
  • оцет 9%, 100 мл;
  • лавровий лист, 3 шт;
  • олія соняшникова, 100 мл;
  • перець горошком, 15 шт;
  • вода, 500 мл.

Приготування:

Моркву і буряк натираємо на грубій терці, капусту шаткуємо і змішуємо овочі. Часник дрібно ріжемо.

У каструлю вливаємо воду, всипаємо сіль і цукор, кладемо лавровий лист і перець горщиком.

Доводимо до кипіння, вливаємо оцет і додаємо часник, знову доводимо до кипіння і вимикаємо.

Виливаємо киплячий маринад в капусту з овочами і перемішуємо.

Розкладаємо по банках, ущільнюємо і заливаємо маринадом, накриваємо кришками.

Ставимо в розігріту до 150 градусів духовку і стерилізуємо 15 хвилин.

Закручуємо щільно кришками і залишаємо остигати.

Зберігаємо в підвалі або коморі.

Салат виходить дуже ароматним, нагадує солянку, але зі своїм оригінальним присмаком, який надає буряк. Спробуйте зробити і ви точно не пошкодуєте.

You cannot copy content of this page