Простий і недорогий ніданок за кілька хвилин: смачно, просто та швидко

На сковороді можна готувати не тільки ароматну та апетитну смажену картоплю, але й інші смачні страви з картоплі. Наприклад, хрусткі коржики з картоплі. Все дуже просто і легко, рецепт для сніданку та швидкого перекусу.

Інгредієнти:

  • картопля, 4 шт великі;
  • яйця, 2 шт.;
  • зелена цибуля та зелень пучок;
  • сіль, перець, спеції, ароматні трави.

Приготування:

Картоплю натираємо на великій тертці, трохи солимо, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

Віджимаємо картопляну масу від зайвої рідини.

Зелену цибулю і за бажанням кріп – картопля дуже їх поважає, дрібно ріжемо.

Яйця збиваємо віночком із сіллю, перцем, ароматними травами за смаком.

Розігріваємо трохи олії в сковороді, викладаємо рівним шаром картоплю, трохи її утрамбовуємо і виливаємо зверху яєчну масу.

Смажимо на невеликому вогні під кришкою близько 10 хвилин.

За допомогою плоскої тарілки перевертаємо коржик і смажимо другий бік до готовності.

Кришкою не накриваємо, щоб верхня сторона залишилася хрусткою.

Ділимо коржик на порції і подаємо зі сметаною, до салатів зі свіжих овочів, намазками з плавленого сирку та часнику та з будь-якими іншими стравами.