Дуже смачна страва з картоплі, яка ніколи не набридне. Їж хоч щодня: недорого та смачно.
Іінгредієнти:
- картопля, 800 г;
- цибуля, 1 шт;
- риба будь-яка філе, 500 г;
- вершкове масло, 50 г;
- сіль, перець, спеції, ароматні трави;
- яйця, 3 шт.;
- вершки, 300 мл;
- сир, близько 100 г, можна за смаком та бажанням.
Приготування:
Картоплю очищаємо від шкірки і ріжемо не товстими кружечками. Філе риби ріжемо шматочками.
Змішуємо яйця з вершками, сіллю, перцем та різними спеціями, ароматними травами та зеленню.
Форму для запікання змащуємо олією.
Викладаємо кружечки картоплі по дну та бокам форми та заповнюємо всю форму. Не забудьте додати в картоплю раніше розрізану кубиками цибулю, а також сіль та спеції. Поливаємо розтопленим вершковим маслом та ставимо в духовку на 30 хвилин. Доводимо картоплю до готовності.
Дістаємо готову картоплю. Викладаємо зверху шматочки риби та заливаємо вершково-яєчною масою.
Запікаємо близько 20 хвилин при 200 градусах, потім виймаємо, посипаємо тертим сиром і допікаємо до розплавлення сиру.
Подаємо такий ароматний і ситний гарнір з різними закусками та салатами зі свіжих овочів. Перед подачею посипаємо свіжим кропом.