Інгредієнти:
- перець – 6 кг;
- часник – 5-6 головок;
- цукор – 2 склянки;
- сіль – 2 ст.л;
- рослинна олія – 2 склянки;
- оцет 9% – 1 стакан.
Приготуваня:
Перець промиваємо і видаляємо плодоніжки з насінням, розрізаємо на 6 – 8 смужок.
У ємності змішуємо олію, оцет, цукор і сіль, пропущений через прес часник, перемішуємо і кладемо перець, змішуємо все, накриваємо кришкою і залишаємо на ніч.
Готуємо стерилізовані банки і кришки, розкладаємо перець, потім розливаємо заливку.
У каструлю кладемо рушник, ставимо банки, наливаємо воду і включаємо вогонь. Стерилізуємо з моменту закипання 15 хвилин, зменшивши вогонь.
Виймаємо банки, закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо рушником до повного охолодження.
Такий же перець можна зробити і за іншим рецептом. Тушкуємо смужки перцю в розсолі з 2 л води і всіх інших інгредієнтів протягом 5 – 7 хвилин з моменту закипання. Розкладаємо.