Сирні пироги – це завжди вдалий варіант для сніданку, полуденку та перекусу. Це один із найлегших і найпростіших рецептів, який завжди відмінно виходить.

Самий звичайний пиріг з сиром може стати по–справжньому урочистим десертом, який приведе гостей і домочадців в захоплене здивування. Все залежить від особистого бажання і вибраного рецепту.

Смачніше пирога я не пробувала. Ніжний сирний пиріг нашвидкуруч.

Інгредієнти:

  • вершкове масло, 150 г;
  • сир домашній та цукор по 250 г;
  • яйця, 3 шт.;
  • ванілін, сіль по дрібці;
  • розпушувач. 2 ч. л;
  • борошно, близько 250 г.

Для приготування глазурі:

  • пудра цукрова, 100 г;
  • сік апельсиновий чи лимонний, 2 ст.л;
  • вода за консистенцією маси.

Приготування:

Всі продукти повинні бути кімнатної температури, щоб тісто рівномірно піднімалося та добре пропікалося.

Цукор з’єднуємо з сіллю та ваніліном та розм’якшеним вершковим маслом, збиваємо міксером до пишності.

Додаємо сир і збиваємо. Вводимо яйця та збиваємо до однорідності.

Борошно просіюємо і висипаємо частину разом з розпушувачем в тісто і вимішуємо.

Решту борошна додайте акуратно, щоб не зробити тісто занадто щільним, маса повинна бути дуже пластичною і м’якою.

Форму застеляємо пергаментом, викладаємо тісто, розрівнюємо.

Випікаємо при 180 градусах близько 50 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою.

Для глазурі змішуємо сік з пудрою, парою чайних ложок води і поливаємо гарячий пиріг глазур’ю.

Якщо є час та бажання, зробіть сметанний крем або полийте розтопленим шоколадом і вийде дуже ароматний та ніжний десерт на сніданок.

You cannot copy content of this page