Картопляні пиріжки з капустою або зрази, як їх ще часто називають, – доступне, просте, але при цьому смачне і ситне блюдо. Їх можна смажити на сковороді в маслі, а можна і запікати в духовці.
В якості начинки використовують картоплю, тушковану капусту з цибулею, морквою, а іноді і грибами.
Інгредієнти:
- молоко тепле та окроп по 250 мл;
- цукор, 1 ст. л;
- сіль, 1.5 ч. л;
- дріжджі живі, 20 г чи сухі, 7 г;
- масло вершкове розтоплене, 100 г;
- борошно, близько 700 г.
Для приготування капустяної начинки необхідно:
- капуста, 350 г;
- морква та цибуля по 1 шт;
- сіль, перець, спеції, зелень;
- томатна паста, 1 ст.л;
- олія соняшникова, 60 мл.
Для приготування картопляної начинки необхідно:
- картопля, 2 шт;
- цибуля, 1 шт;
- масло вершкове, 1 ст.л;
- сіль, перець, кріп.
Приготування:
Змішуємо кип’яток зі склянкою просіяного борошна і перемішуємо. Остуджуємо.
З’єднуємо тепле молоко з сіллю та цукром, дріжджами та розтопленим вершковим маслом, перемішуємо.
Змішуємо обидві маси до однорідності, всипаємо частинами решту борошна і вимішуємо м’яке та пухнасте тісто. Накриваємо та залишаємо на 1 годину в теплому місці.
Для начинки обсмажуємо цибулю та моркву до напівготовності, додаємо тонко шатковану капусту, тушкуємо до готовності. Солимо, перчимо, додаємо зелень. Остуджуємо.
Відварюємо картоплю і перетворюємо на пюре з вершковим маслом, обсмаженою цибулею, кропом. Остуджуємо.
Тісто ділимо порційно, розгортаємо тонкі коржики, на край викладаємо начинку і згортаємо трубочкою, підвертаючи краї.
Обсмажуємо пиріжки в соняшниковій олії.
У вас вийдуть настільки пишні та м’які пиріжки, що їхній вигляд відразу викликає апетит.