Настільки м’які та повітряні пиріжки на тісті з молоком та кип’ятком ніде не купиш, такі можна приготувати тільки вдома. 

Картопляні пиріжки з капустою або зрази, як їх ще часто називають, – доступне, просте, але при цьому смачне і ситне блюдо. Їх можна смажити на сковороді в маслі, а можна і запікати в духовці.

В якості начинки використовують картоплю, тушковану капусту з цибулею, морквою, а іноді і грибами.

Інгредієнти:

  • молоко тепле та окроп по 250 мл;
  • цукор, 1 ст. л;
  • сіль, 1.5 ч. л;
  • дріжджі живі, 20 г чи сухі, 7 г;
  • масло вершкове розтоплене, 100 г;
  • борошно, близько 700 г.

Для приготування капустяної начинки необхідно:

  • капуста, 350 г;
  • морква та цибуля по 1 шт;
  • сіль, перець, спеції, зелень;
  • томатна паста, 1 ст.л;
  • олія соняшникова, 60 мл.

Для приготування картопляної начинки необхідно:

  • картопля, 2 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • масло вершкове, 1 ст.л;
  • сіль, перець, кріп.

Приготування:

Змішуємо кип’яток зі склянкою просіяного борошна і перемішуємо. Остуджуємо.

З’єднуємо тепле молоко з сіллю та цукром, дріжджами та розтопленим вершковим маслом, перемішуємо.

Змішуємо обидві маси до однорідності, всипаємо частинами решту борошна і вимішуємо м’яке та пухнасте тісто. Накриваємо та залишаємо на 1 годину в теплому місці.

Для начинки обсмажуємо цибулю та моркву до напівготовності, додаємо тонко шатковану капусту, тушкуємо до готовності. Солимо, перчимо, додаємо зелень. Остуджуємо.

Відварюємо картоплю і перетворюємо на пюре з вершковим маслом, обсмаженою цибулею, кропом. Остуджуємо.

Тісто ділимо порційно, розгортаємо тонкі коржики, на край викладаємо начинку і згортаємо трубочкою, підвертаючи краї.

Обсмажуємо пиріжки в соняшниковій олії.

У вас вийдуть настільки пишні та м’які пиріжки, що їхній вигляд відразу викликає апетит.

You cannot copy content of this page