Я вважаю цей рецепт одним з найвдаліших і найсмачніших: часу на приготування ви витратите мінімум, використовуватимете невеликий набір продуктів, а в результаті, у вас вийде просто розкішний десерт.

Шарлотка з яблуками – дивовижний десерт. У ньому поєднано все найкраще, що може бути в багатошаровій: ніжне тісто, солодка хрустка скоринка, велика кількість фруктів в начинці.

Інгредієнти:

  • масло вершкове та цукор по 300 г;
  • яйця, 6 шт.;
  • борошно, 400 г;
  • ванілін, сіль по дрібці;
  • розпушувач, 1.5 ч.л;
  • яблука, 4 шт.;
  • будь-яка заморожена або свіжа ягода на ваш смак.

Приготування:

Продукти мають бути однакової температури.

Масло вершкове з’єднуємо з цукром та ваніліном, перетираємо або збиваємо до однорідності.

Поступово вводимо по одному яйцю і дуже добре щоразу збиваємо. Маса повинна вийти досить високою і пишною, густою.

Борошно просіюємо та з’єднуємо з розпушувачем, всипаємо частинами в основу та збиваємо густе та гладке тісто.

Форму застеляємо пергаментом і змащуємо маслом.

Яблука ріжемо часточками, змішуємо з будь-якими ягодами або сухофруктами, беріть добавки на свій смак.

Змішуємо добавки з тістом та викладаємо у форму, розрівнюємо.

Випікаємо 30-40 хвилин при 180 градусах, але тут все залежить від особливостей вашої духовки.

Виймаємо пиріг і з форми, остуджуємо і за смаком посипаємо або цукровою пудрою або змішуємо її з корицею, яка чудово поєднується з яблучною начинкою.

Шарлотка виходить дуже пишною, текстура тіста приємна, при нарізці на шматочки, вона не кришиться, ідеальний варіант для чаювання та сніданку.

You cannot copy content of this page