Варення з винограду виходить соковите і ароматне, а приготувати його можна з самих різних сортів, застосовуючи будь-який з представлених нижче варіантів.
Виноградне варення без кісточок.
Вам знадобиться:
- Цукор – 1000 грамів;
- Вода питна – 1000 мл.;
- Ягоди винограду – 1000 грамів.
Як зробити:
- Ягоди помийте та обсушіть.
- Розріжте ягоди на дві половинки та приберіть кісточки.
- Покладіть їх разом з 500 грамами цукру у каструлю та залишіть постояти протягом 12 годин.
- Приготуйте сироп. У каструлю додайте 500 грамів цукру та відваріть до повного розчинення на повільному вогні. Почекайте поки суміш охолоне.
- Теплий сироп залийте у ягоди та починайте варити. Коли варення буде готове, ягоди осядуть на дно.
- Залишіть варення охолоджуватись, а потім розкладіть у банки та закрийте кришками.
Смачного!
Варення з кісточками.
Вам знадобиться:
- Цукор – 2500 грамів;
- Вода питна – 500 мл.;
- Ягоди винограду – 3000 грамів;
- Кориця мелена – чайна ложка;
- Цедра та сік лимона – 1 шт.;
- Гвоздика – 7 шт.
Як зробити:
- Підігрійте воду, насипте цукор, гвоздику та корицю. Варіть суміш протягом 10 хв., після процідіть.
- У проціджений сироп додайте ягоди та залишіть постояти годин 8.
- Потім проваріть протягом 10 хвилин та знову залишіть постояти стільки ж часу.
- Через 8 годин закип’ятіть варення, додайте цедру та сік лимона, проваріть 10 хвилин та розлийте у банки.
- Залишіть закриті банки охолоджуватись.
Смачного!