Цей кулінарний шедевр має яскравий смак, ось чому його оцінили і господині різних країн.

Якщо ви дуже любите баклажани і вже заготовили безліч різних закаток на зиму, скористайтеся ще одним рецептом. Лечо з баклажанів виходить соковитим і запашним.

Заготівля відмінно поєднується з будь-якими гарнірами із круп або макаронних виробів. Особливо смачним лечо з баклажанів виходить із відвареною картоплею.

Інгредієнти:

  • 2 кг баклажанів,
  • 1 кг м’ясистих помідор,
  • 500 г моркви,
  • 500 г ріпчастої цибулі,
  • 500 г болгарського перцю,
  • 5 зубчиків часнику,
  • 100 г цукру,
  • 2 ст. ложки солі,
  • 200 мл соняшникової олії (без запаху),
  • 3 ст. ложки 9% оцту.

Приготування:

1. Помідори помити, порізати так, щоб було зручніше перекручувати на м’ясорубці, і перекрутити. Для лечо рекомендую брати помідори м’ясистих сортів, тоді лечо буде густим і смачним.

2. Ріпчасту цибулю почистити і порізати півкільцями.

3. Моркву почистити і натерти на середній тертці. Натерти моркву можна і на тертці для корейської моркви, тоді салат буде на корейський манер.

4. Баклажани помити, видалити плодоніжки і порізати брусочками або у вигляді кубиків.

5. Перець помити, видалити плодоніжки, перегородки, насіння і порізати кубиками або широкою соломкою.

6. У глибоку ємність для тушкування або смаження, влити олію і добре розігріти. Додати цибулю, натерту моркву і обсмажити протягом 5 хвилин.

7. Далі, додати баклажани, болгарський і гострий перець. Влити перекручені помідори, додати сіль, цукор і добре перемішати. Тушкувати на помірному вогні протягом півгодини.

8. Після того, як пройшло півгодини влити 9% оцет, додати часник і спеції (за смаком). Добре перемішати і тушкувати близько 10 хвилин.

9. Готове лечо розкласти по стерилізованим банкам, закупорити, перевернути і укутати до повного охолодження банок.

Лечо готове! Смачного!

You cannot copy content of this page