Пиріжки на кефірному тісті з содою – це завжди швидко, просто та смачно. Начинка може бути різною, тісто відмінно тримає форму і не рветься.

Пиріжки на сковороді з картоплею. Тісто як пух, без дріжджів. Вдалий улюблений рецепт, перевірений роками. Дуже смачні, великі, з хрусткою скоринкою.

Інгредієнти:

  • кефір, 250 мл;
  • сметана, 2 ст.л;
  • борошно, 400 г;
  • жовток, 1 шт;
  • сіль, 1 ч.л;
  • цукор, 1 ст.
  • сода, 0,5 ч.л;
  • олія соняшникова, 1 ст.л.

Для приготування начинки:

  • картопля, 5 шт;
  • вершкове масло, 50 г;
  • відвар картоплі, чверть склянки;
  • цибуля, 1 шт;
  • сіль, перець, зелень.

Приготування:

Картоплю відварюємо і перетворюємо на пюре з відваром, а краще з теплим молоком або сметаною, вершковим маслом, обсмаженою цибулею та зеленню. Залишаємо остигати.

Для тіста в теплий, з високим відсотком жирності кефір, додаємо сметану та жовток. Перемішуємо.

Всипаємо сіль і цукор, вливаємо олію, перемішуємо.

Борошно просіюємо, частинами вводимо у масу і всипаємо соду. Вимішуємо гладке та однорідне тісто, накриваємо його та залишаємо на 10 – 15 хвилин.

Формуємо пиріжки з начинкою та обсмажуємо їх у сковороді з олією на невеликому вогні.

Дуже смачно подавати такі пишні пиріжки зі сметаною.

Начинку зробіть із вареного яйця та зеленої цибулі, обсмаженого фаршу або відвареного курячого м’яса, картоплі з грибами тощо.

You cannot copy content of this page