Особливість рецепту також в тому, що ви можете зробити і свій розсіл, в якому огірки вам подобаються більше. Огірки на зиму для олів’є і будь-яких салатів! Відкрив і додав
Інгредієнти:
- вода – 1.5 л;
- цукор – 5 ст.л;
- сіль – 2 ст.л;
- есенція оцтова – 0.5 ч.л. на банку в 700 г.
Приготування
Часник ріжемо тонкими часточками, зелень січемо.
Огірки ріжемо таким кубиком, який ви використовуєте для салатів.
Баночки беріть такі, щоб кожна баночка – це порція огірків для салату. Так буде набагато зручніше і не займатиме зайве місце в вашому холодильнику.
У чисті банки укладаємо лавровий лист, пару штук, перець горошком, зелень, листя смородини і хрону – все те, що ви зазвичай кладете для консервації.
Заповнюємо банки огірками і заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо до повного охолодження.
Зливаємо воду з баночок в каструлю.
Порада: краще виливайте в мірну кружку, щоб знати, скільки вам потрібно розсолу. Розсіл ви можете робити і на свій смак.
Кидаємо в воду сіль і цукор, доводимо до кипіння. Якщо розсолу мало, тоді долийте води, щоб вистачило на всі банки.
У кожну баночку кладемо оцтову есенцію і заливаємо киплячим розсолом, закручуємо кришками.